Elisa Tarkiainen

Olen ehdolla Helsingin kaupunginvaltuustoon, koska…

minulle on tärkeää, että Helsinki kasvaa, kehittyy ja kukoistaa. Tällä valtuustokaudella olen saanut toimia Helsingin kulttuurijaoston jäsenenä. Se on lisännyt entisestään kiinnostustani Helsingin kehittämiseen. Kaupunginvaltuutettunana toimisin avoimen, kansainvälisen ja mahdollisuuksia täynnä olevan pääkaupungin puolesta.

Tällä sivulla kerron enemmän itsestäni, työkokemuksestani ja muista itselleni tärkeistä asioista.

Työkseni toimin puoluejohdon erityisavustajana kokoomuksen puoluetoimistolla. Ennen tätä työskentelin valtiovarainministerin erityisavustajana valtiovarainministeriössä. Seurasin erityisesti EU-politiikkaa ja kansainvälisiä rahoitusasioita. Jos haluat keskustella euron sekä talous- ja rahaliiton kehittämisestä, minulla on siihen paljon mielipiteitä. Kirjoitin gradunikin aiheesta. Erityisavustajana toimimisen lisäksi olen työskennellyt pääsihteerinä opiskelijajärjestössä ja sisäisen viestinnän koordinaattorina suomalaisessa pörssiyhtiössä.

Valmistuin valtiotieteiden maisteriksi Helsingin yliopistosta vuonna 2020. Pääaineena opiskelin valtio-oppia ja erityisesti maailmanpolitiikan tutkimusta. Alemman korkeakoulututkinnon suoritin Hullin yliopistossa Pohjois-Englannissa vuonna 2013. Hull on rouhea satamakaupunki East Riding of Yorkshiressä. Hullin lisäksi asuin syksyn yhdessä maailman upeimmista suurkaupungeista eli Lontoossa. Tein siellä opintoihin kuuluvan harjoittelun viestintätoimistossa.

Vaikutan Naisasialiitto Unionin hallituksessa. Unioni on Suomen itsenäisyyttäkin vanhempi feministinen ja antirasistinen järjestö. Tunnustan reippaasti olevani feministi. Feministi-sanalla on jostain syystä ainakin jossain määrin kummallinen maine, mutta minulle feminismissä on kyse pyrkimyksestä sellaisen tasa-arvon toteutumiseen, jossa kenenkään meistä ei tarvitsisi ajatella sukupuolen tai muiden ominaisuuksien vaikutusta tekemiimme valintoihin.

Kun olen vapaalla, tykkään lenkkeillä pitkin Helsingin rantoja, satoi tai paistoi, kokeilla uusia ruokareseptejä ja tavata ystäviä. Minulla on myös pieni kokoelma enemmän tai vähemmän hyvin toimeentulevia apostolinmiekkahuonekasveja.

Olen kotoisin Haukivuorelta Etelä-Savosta. Helsingistä on tullut minulle koti ja siksi haluaisin kantaa oman korteni kekoon sen kehittämisessä. Koska olen itse ollut maahanmuuttaja ja koska olen helsinkiläisenä ”junantuoma”, minulle on tärkeää, että Helsinki suhtautuu avoimesti uusiin ihmisiin ja heidän mahdollisuuksiinsa tehdä tästä kaupungista koti.